Cæciliekoret er opkaldt efter Sankta Cæcilia, som er skytshelgeninde for sangere. Vi er et yngre, ambitiøst kammerkor, som synger klassisk kormusik.

At synge sammen, intonere med hinanden og at skabe konsonans hele vejen rundt er blevet vores varemærke. Den klassiske kormusik er vores hjemmebane, hvor vi til stadighed udforsker den store, smukke danske sangskat, men hvor vi mindst lige så gerne boltrer os i de store værker af fx Johann Sebastian Bach. Det være sig både a cappella, med continuogruppe eller med det helt store udtræk for kor, solister og orkester.

Dirigenten om koret


Nye udfordringer

Selvom det primært er det klassiske, der er i fokus, lod vi os i 2013 udfordre af vores dirigent, som fandt på at kaste os ud i et projekt med svensk folkemusik af Hans Kennemark. Dette kulminerede i sommerkoncerten ”Sved og hestehår i Skærgården”, hvor den for os uudforskede genre kom i spil på fineste vis akkompagneret af gademusikanter på violin, guitar og kontrabas samt af skærgårdsblomster, stråhatte, sommerkjoler og duften af våde sten og kanelbullar.

Helhedsoplevelser i fokus
Med Kasper Eliassen som dirigent har vi i koret arbejdet i dybden med at skabe en dynamisk og klangrig intonation, og vi lægger stor vægt på, at en koncert med Cæciliekoret både er en fryd for øret og en stemningsfuld oplevelse.

Derfor arbejder vi på, at en koncert med os skal være en helhedsoplevelse, som det var tilfældet til ”Sved og hestehår i Skærgården” og det musikalske eksperiment, vi holdt i Brønshøj Vandtårn, hvor akustikken og en efterklang på 14 sekunder fik frit spil i omgivelser af rå beton og lyskædelys.