Vores afholdte dirigent Martha Basten har desværre valgt at flytte tilbage til sit hjemland Tyskland, hvor hun skal forfølge drømmen om at blive kor- og orkesterdirigent på en skole. Vi søger derfor ny dirigent – læs om stillingen her.

Stefan Teilmann Laub Nielsen har heldigvis sagt ja til at vikariere som dirigent for koret, til vi har ansat en ny dirigent. Stefan er til daglig dirigent for Lukaskoret. Han er uddannet lærer og cand.mag. i musikvidenskab. I en årrække har han sunget i Cæciliekoret og Klerkekoret, dirigeret koret Bare Damer og været tilknyttet Cæciliekoret som hjælpedirigent.

I det daglige arbejder Stefan som underviser i musik på lærer- og pædagoguddannelsen i Roskilde, som redaktør på fagbladet Dansk Sang, og han udgiver bøger om- og afholder kurser i musik.

Martha Basten er født og opvokset i Tyskland. Her har hun studeret fransk litteratur- og sprogvidenskab og musikpædagogik med speciale i kor- og orkesterledelse. Hun har tværfløjte som instrumentalt hovedfag.
Martha har arbejdet som musikpædagog i ind- og udland, herunder Tyskland, Danmark og Peru.
Hun har stor erfaring som underviser og har haft både unge og ældre elever i tværfløjte og klaver på flere niveauer.
Derudover har hun en bred erfaring indenfor ensembleledelse af både kor og orkester. Hun har gennem årene været ensembleleder for både børne-, junior-, og voksenorkestre.
På nuværende tidspunkt er hun dirigent for flere kor i Københavnsområdet. Ved siden af voksenkorene Cæciliekor og Holte Kammerkor leder hun bl.a. et nyt oprettet spirekor på Goldschmidts Musikakademi og underviser ved MusikAlliancen.
Hver sommer underviser hun på det tyske ungdomsakadmi “DSA” i kor og sammenspil. Derudover underviser hun siden 2018 som lærer i korledelse på et korledelses-kursus.
Martha flyttede til Danmark i 2017 for at uddanne sig på kandidatstudiet i korledelse på DKDM ved Jan Scheerer, som hun afsluttede i juni 2019.

Martha har et bredt kendskab til det klassiske korrepertoire som hun udvider løbende. Hun elsker at arbejde med klassiske korværker og er lige så glad for at eksperimentere med nyere musik. Ved Cæciliekoret finder hun det fascinerende at folk er meget åbne og klar til at afprøve nye koncertformater og andet nyt, hvilket åbner muligheden for at skabe levende musik og autentiske koncertoplevelser.

Hun sætter pris på at gennemtrænge teksten og dens betydning for musikken, for det er selve sammenspil af tekst og musik som afgør kormusik. Her kan hun bygge på et dybt kendskab af latin, fransk, spansk, engelsk, tysk og dansk og arbejde med små sproglige detaljer og nuancer. I sin direktion sigter hun til at bruge bevægelser som passer både til musikken og støtter den rigtige stemmebrug. Derfor videruddanner hun sig i masterclasses hos bl.a. Jan Scheerer (København), Morten Schuldt-Jensen (Freiburg) og i privat sangundervisning hos Uta von Willert (Berlin).